Support our mission
 
At Camp Humphreys in South Korea, workers lay a brick walkway during construction of a community pavilion just inside the post’s walk-in gate.
At Camp Humphreys in South Korea, workers lay a brick walkway during construction of a community pavilion just inside the post’s walk-in gate. (Stacy A. Ouellette / Courtesy of U.S. Army)

PYEONGTAEK, South Korea — Those power saws you’ve been hearing near the Camp Humphreys walk-in gate are buzzing for you.

Workers are putting up a sheltered “community pavilion” that will soon house a barbecue pit and six picnic tables with bench seating.

It’s set for completion by the end of this month, Humphreys officials said Friday.

The pavilion will provide a handy spot for military units and other on-post organizations to host fundraiser barbecues on weekends and other occasions, said Brian Peckins, chief of public works master planning at U.S. Army Garrison Humphreys.

“It makes for kind of a festive atmosphere on weekends for soldiers and families,” he said. “As they come in and out, they can get a bite to eat.”

It’s very similar, he said, to what they’ve been doing for years inside the main gate at Osan Air Base, about a half-hour’s drive north of Humphreys.

The pavilion will be about 30 feet long, 30 feet wide and about 10 feet high, officials said.

Besides the barbecue pit and picnic tables, it’ll be equipped with a counter and storage area, said Chadwick Wickes, a mapping and graphics specialist with Humphrey’s public works directorate.

Workers are already laying brick walkways as part of the landscaping.

“The intent is, it should be functional, low-maintenance and aesthetically pleasing,” Peckins said.

“It’s just a nice addition to the community,” he said.

Migrated

around the web

Sign Up for Daily Headlines

Sign-up to receive a daily email of today’s top military news stories from Stars and Stripes and top news outlets from around the world.

Sign up